ChristenUnie-SGP Westland

Ad van Harmelen lijsttrekker ChristenUnie-SGP Westland

Ad van Harmelen (SGP) uit ’s-Gravenzande is de lijsttrekker voor de ChristenUnie-SGP in het Westland bij de komende raadsverkiezingen. De leden van beide partijen hebben unaniem ingestemd met zijn kandidaatstelling.

Van Harmelen heeft de nodige ervaring. Vanaf 2018 maakt hij deel uit van de fractie ChristenUnie-SGP Westland, in eerste instantie als steunraadslid en sinds 2019 als fractievoorzitter. Daarnaast is hij al ruim 15 jaar bestuurslid van de SGP, eerst in Den Haag en nu bij de Westlandse kiesvereniging. Daarnaast vervult Ad nog een aantal bestuurlijke functies bij kerkelijke- en maatschappelijke organisaties.

Foto: Joke van Geest

Bea Koen-Snijders (ChristenUnie) staat als nieuwkomer op nummer twee van de kandidatenlijst. Zij groeide op in het Westland en woont in Monster. Zij rondde een opleiding maatschappelijk werk af aan de Christelijke Hogeschool in Ede en werkte daarna als maatschappelijk werker binnen de gezondheidszorg. Bea is al een aantal jaren actief binnen het Westlandse bestuur van de ChristenUnie en sinds september 2020 steunraadslid in de commissie Economie, Financieel beleid en Organisatie. Vanuit Bijbelse uitgangspunten wil zij politiek bedrijven.

Ad (1953) is in Den Haag geboren en woont sinds 2007 in ‘s-Gravenzande.  Hij was in het dagelijks leven werkzaam als Projectmanager Engineering bij een grote jachtbouwer en sinds maart vorig jaar met pensioen.

Bea is de opvolger van Arij de Bloeme, die sinds 2018 raadslid was van de fractie.