ChristenUnie-SGP Westland

De toekomst van de Westlandse Kust

Op een zonnige namiddag, medio september, bracht onze fractie een bezoek aan de Belangenvereniging Exploitatie Westlandse Kust. We hadden afgesproken  met de heer Tom Ouwerling, voorzitter van de vereniging. Het gesprek verliep in een open sfeer en diverse onderwerpen kwamen aan de orde.

dsc_1807

Allereerst onze visie op het plaatsen van strandhuisjes langs de Westlandse Kust. Onze fractie heeft bedenkingen tegen het plaatsen van 100 huisjes op het strand. Het komt zeker niet ten goede van de natuur, er dient parkeergelegenheid te worden gecreëerd, de bereikbaarheid vormt een probleem etc.

Als vanzelf komt dan het parkeerbeleid ter sprake en de verschillende tarieven die hierbij gehanteerd worden. Volgens informatie die onze fractie ontvangt, neemt het aantal verkeersbewegingen op strand toe en dan betreft het niet alleen politie en reddingsbrigade. Daarnaast zijn wij door burgers gewezen op het feit dat de strandopgangen ‘s avonds niet verlicht zijn. Zeker nu enkele strandtenten permanent op het strand gevestigd zijn, is dit een aandachtspunt. De veiligheid van onze burgers staat voorop! De gemeente onderzoekt de mogelijkheid om enkele strandopgangen te gaan verlichten.

Het was goed om van gedachten te wisselen over wat ons als fractie ChristenUnie-SGP Westland en als  Belangenvereniging bezighoudt ten aanzien van de toekomst van de Westlandse Kust.