ChristenUnie-SGP Westland

Drugs? Toch niet in het Westland?

Onlangs was ik op een congres van de ChristenUnie waar de fractie van Amsterdam liet zien hoe zij door het uitdelen van druiven op ludieke wijze de strijd aangaan tegen het steeds excessievere drugsgebruik in de hoofdstad.

Nu zult u misschien zeggen: ‘ goed dat ze dat doen, het is ook echt erg in Amsterdam’, zonder er bij stil te staan dat ook in onze gemeente drugs gebruikt worden. Er wordt in het Westland ontzet gereageerd als ergens op een bedrijf een productieplaats van drugs wordt ontdekt, maar de plekken waar gedeald wordt, zijn vrij algemeen bekend.

Gebruik wordt vergoelijkt: ‘het is geen verslaving als je het alleen in het weekend doet.’ En: ‘drank is veel slechter!’

Ik hoop dat u, lezer, net als ik geen mensen kent die drugs gebruiken. Toch vind ik dat wij als fractie ChristenUnie-SGP Westland ook op dit terrein een taak hebben. De Amsterdamse aanpak is in Westland nog niet op zijn plaats, zo groot is het probleem gelukkig nog niet. Misschien heeft u een idee over een Westlandse aanpak. Ik hoor het graag. In elk geval heb ik bij de burgemeester aandacht gevraagd voor de plekken waar gedeald wordt.

Willy de Zoete, fractievoorzitter
ChristenUnie-SGP Westland