ChristenUnie-SGP Westland

Geen coffeeshops in het Westland

Mensen zijn door God geschapen. Zij zijn te waardevol om zichzelf te verliezen in drugs, drank, gokken of prostitutie. We willen niet dat mensen hun vrijheid en waardigheid kwijtraken door drugs. Wij zien een joint niet als een genotmiddel zoals koffie.

Wat ons betreft hanteert de gemeente Westland een streng drugsbeleid en worden coffeeshops niet toegestaan. Gebruik, handel en teelt van soft- en harddrugs moet worden uitgebannen. De politie moet ook hard optreden tegen illegale hennepkwekerijen.

Stem daarom op 21 maart bij de verkiezingen op de ChristenUnie-SGP in het Westland!

Mensen kunnen baat hebben bij het gebruik van cannabisolie of ander medicinaal gebruik van wiet, en volwassenen doen dat voor eigen risico. Jongeren willen we echter beschermen tegen verslaving. Wiet kan voor mensen die er gevoelig voor zijn negatieve gevolgen hebben in hun welzijn en psyche.

Op scholen

We zijn voorstander van preventieve voorlichting op middelbare scholen, over de verslavende werking van alcohol, gaming, tabak en drugs. Ook moet de gemeente stimuleren dat op scholen aandacht wordt besteed aan digiveiligheid, zodat jongeren internet en social media goed leren gebruiken. Ook vinden wij het belangrijk dat jongeren weerbaar zijn tegen loverboys en andere vormen van (seksueel) misbruik.

Meer lezen

Lees meer in ons verkiezingsprogramma, bekijk de hoofdstukken over onderwijs en veiligheid.