ChristenUnie-SGP Westland

#Nietalleen.nl

Beste vrienden van de ChristenUnie-SGP,

We bevinden ons nu in uitzonderlijke tijden die veel van ons allemaal en ook van onze bestuurders en politici vragen. De lokale besturen staan we in deze Coronacrisis op plekken van grote verantwoordelijkheid.

Deze week hebben christelijke organisaties en kerken ook de handen uit de mouwen gestoken en zijn met #nietalleen (www.nietalleen.nl) begonnen. Ook wij als ChristenUnie zijn daarbij betrokken. #nietalleen is een platform waarop lokale hulpinitiatieven worden samengebracht en waar hulpbehoevende mensen – ouderen, eenzamen, kwetsbaren, overbelaste gezinnen – in deze kritieke dagen via 0800-1322 om hulp kunnen vragen. Het is echt hartverwarmend om te zien hoeveel moois er juist in deze tijd van crisis in ons land opbloeit. Dit initiatief laat iedereen weten, wie je ook bent, wat je ook gelooft, hoe je er ook aan toe bent: je staat er niet alleen voor!

Wij doen in deze brief een beroep op u. Wij zijn een partij die overal actief is en de lokale samenlevingen goed kennen. We willen u graag drie dingen vragen: Meld hulpinitiatieven in uw buurt, woonplaats, gemeente aan bij www.nietalleen.nl (of vraag hulp als u die zelf nodig heeft!). Wees zelf zo’n initiatief! Samen met uw afdeling, fractie, bestuur kunt u zich aanbieden als mensen die niet alleen bidden, maar ook werken! Breng mensen in uw lokale netwerk samen, verbind goede initiatieven en zorg dat mensen elkaar – ook via www.nietalleen.nl – weten te vinden in deze tijd van crisis. We bevinden ons als land en samenleving in een kritieke fase. Maar juist als het donker is, zijn wij geroepen om licht te zijn en ook nu Jezus na te volgen. Vandaar deze warmte aanmoediging van ons om ook nu en ook hier het verschil te maken. Alvast heel veel dank!

Meer informatie
Actuele informatie (RIVM) Veelgestelde vragen over het Coronavirus (RIVM)
Heeft u hulp nodig, of wilt u hulp geven? Kijk op nietalleen.nl. Heeft u vragen over het coronavirus? U kunt terecht bij het publieksinformatienummer 0800-1351 (tussen 08:00 en 22:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351. Voor meer informatie over de betrokkenheid van de ChristenUnie bij #nietalleen kunt u terecht bij:
Ron de Rover, adviseur lokale afdelingen en coördinator #nietalleen via 033-422 6969 of ronderover@christenunie.nl.