ChristenUnie-SGP Westland

ChristenUnie-SGP Westland bezoekt Pligt Professionals

Pligt Professionals is een mooi voorbeeld van innovatie in de glastuinbouw. De ChristenUnie-SGP mocht een kijkje nemen achter de schermen van vestiging Heenweg. Eén van de drie vestigingen van dit dynamische familiebedrijf, toonaangevend in de productie van bloeiende planten. Het bedrijf werkt vanuit 6 kernwaarden: respectvol, betekenisvol, resultaat op één, passie, flexibel en betrouwbaar.

Als rentmeester van de aarde wordt ingezet op duurzaam telen, een belangrijk element in hun visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit houdt in dat er energiezuinig geteeld wordt door onder andere toepassing van LED verlichting. Het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen is minimaal door de inzet biologische bestrijders en er wordt zoveel mogelijk recyclebaar plastic gebruikt. Het restafval van de rozenstekken verdwijnt niet in de afvalcontainer maar in de maag van o.a. giraffen van Diergaarde Blijdorp.  

Gert van der Pligt: “Door innovatie en ontwikkeling groeien we mee met onze klanten en kunnen we grote stappen zetten die voordeel opleveren voor het klimaat en onze relaties”.

Deze ontwikkeling zien wij ook tijdens onze rondleiding door Arjan van der Pligt. Door herstructurering kan het bedrijf uitbreiden. Inmiddels is de nieuwe kas zo goed als klaar, voorzien van de nieuwste technieken om productieprocessen te stroomlijnen en topkwaliteit te kweken.

Ad van Harmelen: “Pligt Professionals laat zien waar de ChristenUnie-SGP Westland zich de komende 4 jaar onder andere voor wil inzetten: een sterk innovatief tuinbouwcluster waarin duurzaamheid vanzelfsprekend is en er respectvol om gegaan wordt met mensen.