ChristenUnie-SGP Westland

Column: Voortvarend aan de slag of ……?

Voortvarend aan de slag of “ zo doen we dat hier niet”?

Wie de afgelopen raadsvergadering heeft gevolgd, heeft gezien dat er heel wat gedachten zijn gewisseld. In de media is er verslag van gedaan. Voornamelijk ging het echter om een hele hoop benoemingen. Uiteraard was de benoeming van de wethouders het belangrijkst, een nieuw team van enthousiaste en deskundige mensen, waar we heel veel van verwachten.

Nu breekt de tijd weer aan dat we als raad niet meer met onszelf bezig zijn, maar voortvarend aan de slag gaan met het werk voor de Westlanders, zoals we dat als partijen in onze verkiezingsprogramma´s beloofd hebben. Ik gun ons daarbij een open blik en ruimte voor vernieuwingen. Want ondanks het vele goede dat het Westland heeft en dat behouden moet blijven (ik tel zeker onze zegeningen) heb ik tijdens de vergadering iets te vaak gehoord ´dat doen wij niet zo´. Wat in het Westland bestuurlijke gewoonte is, wordt elders soms anders gedaan. Het is goed om daar eens naar te kijken, misschien is het zo gek nog niet.

Ikzelf heb me in elk geval opgegeven voor een aantal commissies waarin met bestuurlijke partners van het Westland gepraat wordt. Ik hoop er veel van te leren en dat mee te brengen naar de raad, met de bedoeling samen verder te bouwen aan een gezond en leefbaar Westland.

Willy de Zoete-van der Hout
raadslid ChristenUnie-SGP Westland