ChristenUnie-SGP Westland

Werkbezoek vanuit Provincie en Waterschap Zuid-Holland

Samen met Arjan Witte, kandidaat voor de ChristenUnie bij de Provinciale Statenverkiezingen, Ytzen Lont, lijsttrekker voor de ChristenUnie-SGP van Waterschap Delfland en onze fractie ChristenUnie-SGP Westland hebben we op 3 maart een bezoek gebracht aan Montana Lisianthus in Poeldijk.

Wij worden hartelijk ontvangen door Frank en Corine van Holst. Tijdens de rondleiding blijkt hun passie en toewijding voor de inmiddels 30 bijzondere en veelbelovende soorten Lisianthus die zij jaarrond telen. Zij gaan daarbij problemen niet uit de weg, maar vinden het juist een uitdaging om het meest bijzondere in de bloem naar boven te halen. Het bedrijf is ca. 4 hectare groot. Zo’n 30 medewerkers werken hard mee aan de groei en bloei van het familiebedrijf, waarvan inmiddels ook  zoon Jerom deel uitmaakt.  

Montana zet volop in op duurzaamheid en innovatie, een belangrijk onderwerp bij de komende Provinciale Statenverkiezingen en de verkiezingen voor het Waterschap. Ook één van de speerpunten van de ChristenUnie-SGP.

Frank en Corine hebben inmiddels knalroze LED-lampen geïnstalleerd, duurzamer en zuiniger dan het assimilatielicht dat zij voorheen hadden. Ook de kwaliteit van de bloemen is verbeterd. Twee vliegen in één klap dus. Zij passen zoveel mogelijk biologische gewasbestrijding toe.

In de afgelopen 30 jaar is vernieuwen een continu proces geweest. Zo is de kwekerij o.a. overgegaan op een nieuwe drainering en de moderne teeltmethode Het Nieuwe Telen.

Op onze vraag wat we als politiek kunnen betekenen voor de teler springt er één hartenkreet uit: bied meer zekerheid en ondersteuning aan de tuinbouw! Er is continue onzekerheid voor de telers omdat de overheid steeds nieuwe eisen stelt en de grenzen voor de telers bereikt zijn. Zij zien dat graag veranderd om de tuinbouw perspectief te geven op een goede toekomst.