ChristenUnie-SGP Westland

Fractie ChristenUnie-SGP bezoekt Bibliotheek Westland

De tijd dat je bij de Bibliotheek alleen kwam om een boek te lenen is al lang voorbij. Wel is het boek hét middel om elkaar te verbinden. Andere kernwaarden zijn: gastvrij, laagdrempelig en innovatief. Dat bleek wel tijdens het werkbezoek van onze fractie aan Bibliotheek De Lier op 18 april jl.

Tijdens onze aanwezigheid was er een Boekstart, op een laagdrempelige manier kunnen jonge kinderen samen met hun ouder(s), grootouder(s) een boekje lezen, iets knutselen, een liedje zingen. Zijn dan verbindend bezig.

Vanuit de bieb wordt er veel georganiseerd. De betrokkenheid en het enthousiasme van de medewerkers bleek wel uit de manier waarop verteld werd over alle activiteiten.

De Bibliotheek speelt o.a. een belangrijke rol in het bestrijden van laaggeletterd in Westland (ruim 16.000 inwoners) en het verbeteren van digitale vaardigheid van inwoners.

Maar ook de bibliotheek op school (DBOS) speelt een belangrijke rol. Het leesplezier onder jeugd in Nederland is laag. Het is belangrijk dat kinderen lezen leuk gaan vinden en via DBOS wordt dit op scholen gestimuleerd.

25% van de Westlandse inwoners is lid van de Bibliotheek. Wat ons betreft mag dat meer worden!