ChristenUnie-SGP Westland

Open dag ChristenUnie

Zaterdag 11 oktober was er een Open Dag van de ChristenUnie in Den Haag. Keetie van der Wel-Kuipers, voorzitter van ChristenUnie Westland, bezocht de Open Dag en doet verslag.

Een hele belevenis  Keetie Arie open dag CU
Het avontuur begint al bij aankomst van de Tweede Kamer. Je wordt verwelkomt door gastvrouwen. Er staat al een rij mensen, het wordt al gauw duidelijk waarom. Alles moet gecontroleerd worden vanuit veiligheidsaspect. Je schoenen, broekriem horloge, sleutels,  ja
s en tas worden op plastic schalen door een scanner gehaald. Zelf ga je door een detectie poortje. Eindelijk ben je binnen. Daarna maak je een keuze voor het programma en onder het genot van een kopje koffie en de vrolijke noten van het koor Hatikwa, sta je ineens in de Statenpassage van de Tweede kamer. Die zie je altijd op tv met die roltrappen. Ik mag meteen op de foto met Arie Slob. De hele dag door vinden er rondleidingen plaats door het Tweede Kamer gebouw. 

Programma
Ik koos voor de bijeenkomst over de ontwikkelingen in de zorg door Carla Dik-Faber. Wij konden vragen stellen en Carla gaf daar zo goed mogelijk uitleg over. Op welke manier de ChristenUnie bij de veranderingen betrokken waren geweest en waarom zij dan voor deze oplossingen hadden gekozen.

Daarna volgde een lunch en kon je meedoen aan een quiz, slenteren over de informatiemarkt of luisteren naar Hatikwa. 

Na de lunch was mijn kans om eens in de bankjes van de Tweede Kamer te zitten. Het vragen uurtje werd nagespeeld. Kinderen mochten ook mee doen, daar werd enthousiast gebruik van gemaakt. 

Open dag CU 2014 ontvangst

Vragenuurtje

 

 

 

 

 

 

Afsluiting
In de Statepassage werd een heus cabaret voor ons opgevoerd door niemand minder dan Timzingt. Tim zong en praatte alles aan elkaar over wat hij had gezien en gehoord over de Kamerleden en wat zij meemaakten in het dagelijks leven. 

Het was een leuke, leerzame en interessante ervaring om de gang van zaken van de ChristenUnie en onze Kamerleden van dichtbij mee te maken in de Tweede Kamer. Ik kan het u aanbevelen om een volgende keer aan een Open Dag deel te nemen.