ChristenUnie-SGP Westland

Scholieren 5e klas HAVO in de gemeenteraad!

dsc_1935Woensdag 23 november 2016 was het zover: de scholierenbijeenkomst in de raadzaal van ‘s-Gravenzande! Van elke fractie waren (steun-)raadsleden en fractiemedewerkers uitgenodigd om aanwezig te zijn. Ik mocht deze dag onze fractie vertegenwoordigen.

Voor hun vak maatschappijleer hadden leerlingen van 5 HAVO van ISW Hoogeland zelf initiatiefvoorstellen geschreven en mochten deze verdedigen tijdens een “raadsvergadering”.

We werden welkom geheten door de voorzitter van de raad (“burgemeester Maxim van Ooijen”). Jan-Willem van de Beukel (docent en raadslid van CDA Westland) gaf uitleg over de gang van zaken. Eén van de partijen lichtte het initiatiefvoorstel toe, voorzien van argumenten. Daarna gingen de leerlingen (onderverdeeld in fracties) met elkaar in debat en werden er diverse vragen gesteld aan de indieners. Uiteraard werd aan het eind van de vergadering over het voorstel gestemd.

dsc_1938

De aanwezige “echte” raadsleden/fractiemedewerkers hadden als taak de leerlingen te begeleiden en vragen te beantwoorden.

Ik kijk met plezier terug op deze leerzame dag en hoop dat veel leerlingen enthousiast zijn geworden voor de politiek in het Westland.

Anja Muilwijk