ChristenUnie-SGP Westland

Werkbezoek aan Patijnenburg

DSC_1177De fractie ChristenUnie-SGP Westland is vorige week op werkbezoek geweest bij Patijnenburg. We werden ontvangen door mevrouw Inge Vermeulen, sinds januari van dit jaar directeur van Patijnenburg. Voor onze fractie geen onbekende. Wij kennen Inge vanuit haar functie als directeur van gemeente Westland.

Na een prettig gesprek, krijgen we een rondleiding door het bedrijf.

Patijnenburg biedt werkgelegenheid voor mensen met een arbeidsbeperking en langdurig werklozen. Tijdens ons bezoek was de productie nog in volle gang. Wat opviel is de Westlandse mentaliteit van de medewerkers: graag en hard werken, en trots op wat ze doen. Diverse mensen vertelden enthousiast over het product waar ze aan werken.

DSC_1161

Eén van onze fractieleden verwoordde het zo: “Wij zijn onder de indruk van wat deze mensen, voor wie regulier werk minder vanzelfsprekend is, presteren. Mooi om te zien hoe zij gestimuleerd en begeleid worden in hun ontwikkeling”.

DSC_1160Wat ons opvalt, is het grote aantal Westlandse bedrijven dat gebruik maakt van het productiewerk en de dienstverlening van Patijnenburg. Een organisatie met een missie: het werk biedt, naast een basiszekerheid van inkomen, een bijdrage aan respect, eigenwaarde, ontplooiing en plezier.